Onze dagbesteding is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het dagelijks invulling geven aan hun dag. Vaak is dit het geval bij senioren met een (lichte) vorm van Alzheimer of een andere aandoening. Ook (jong)volwassenen met (pyschische) problemen hebben soms behoefte aan dagbesteding.

Dagbesteding ouderen

Maakt u gebruik van onze dagbesteding, dan kiest u voor cultuurspecifieke dagbesteding. Met cultuurspecifiek bedoelen we dat we rekening houden met uw religieuze en culturele achtergrond. Hoe doen we dat?

  • veel van onze medewerkers zijn van Turkse/Marokkaanse komaf
  • gescheiden aanbod voor mannen en vrouwen
  • vrouwelijke cliënten worden geholpen door vrouwelijke medewerkers, mannelijke cliënten door mannelijke medewerkers
  • groepen worden zoveel mogelijk naar taal ingedeeld (Turkse ouderen bij Turkse ouderen etc)
  • uitgebreide (halal) keuken

Wat doen we?

Op onze dagbesteding doen we activiteiten die aansluiten bij uw belangstelling en achtergrond. Onze begeleiders zijn erop getraind cliënten te stimuleren in gezond gedrag. Wat doen we zoal op de dagbesteding?

  • bewegen voor ouderen: in de fitness-ruimte, biljarten of tijdens de gym
  • sociale activiteiten zoals koffiedrinken, gezelschapsspellen, samen naar vertrouwde tv-programma's kijken
  • samen eten: we gebruiken de uitgebreide (halal)middagmaaltijd samen in ons eigen restuarant
  • creatieve activiteiten zoals bloemschikken en kaarten maken
  • educatieve activiteiten zoals de krant lezen en geheugentraining

Zo creëren we een veilige en vertrouwde omgeving waar uzelf of uw naaste graag naar toe gaat. Op onze dagbesteding ontmoeten allochtone ouderen elkaar. Sommige van onze cliënten leefden behoorlijk geisoleerd; wij horen dan ook vaak hoe fijn onze cliënten het vinden om andere allochtone ouderen te ontmoeten. Weer te kunnen praten in de eigen taal, met mensen die in een vergelijkbare situatie leven.

Bent u mantelzorger?

Het zorgen voor iemand met (beginnende) dementie is voor mantelzorgers vaak een enorme belasting. Dat komt door de vergeetachtigheid, passiviteit en het steeds maar herhalen van bepaalde vragen en gedrag. Als de persoon in kwestie een of meerdere dagen per week naar de dagbesteding gaat, kan de mantelzorger in die tijd tot rust komen en dingen voor zichzelf doen.

Waar?

Prima Zorg en Welzijn biedt op dit moment dagbesteding in Tilburg, Oss en Breda. Wij hebben een vervoersservice. Dus als u in de buurt van één van deze plaatsen woont, kunt u mogelijk toch bij ons terecht. Benieuwd hoe het eraan toe gaat op onze dagbesteding? Door in de tekst hierboven te klikken op de plaatsnaam komt u op een pagina met meer informatie en foto's over die locatie. 

Dagbesteding nodig?

Dagbesteding is bedoeld voor cliënten met een zorgvraag. Om mee te kunnen doen met onze dagbesteding, heeft u een Wmo-indicatie nodig. Als u die krijgt betaalt u maximaal € 17,50 eigen bijdrage per maand voor de dagbesteding. In sommige gemeenten betaalt u zelfs geen eigen bijdrage.

Denkt u dat u of uw naaste in aanmerking komt voor dagbesteding? Neem dan contact met ons op. Wij ondersteunen u kosteloos in het proces van de zorgaanvraag. 

Ja, ik wil informatie over dagbesteding ouderen

klopt dat van die 17,50?

 

 

Het werk op deze dagbesteding is heel dankbaar. De ouderen die hier komen, hebben vaak heel geïsoleerd geleefd. Door de taal natuurlijk en ook door het ziektebeeld. Je ziet dat het hen echt goed doet om hier te zijn. Ze genieten van het contact met leeftijdgenoten die in een zelfde situatie zitten als zijzelf.

foto client en begeleider