Wij bieden dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of een meervoudige problematiek. Ook jongvolwassenen met gedragsproblemen kunnen bij onze dagbesteding terecht. Deze jongeren vallen vaak tussen de wal en het schip. Prima Zorg en Welzijn biedt daarom prikkelende activiteiten die aansluiten bij de beleving van deze doelgroep. 

Doelen dagbesteding jongvolwassenen

Op onze dagbesteding voor jongvolwassenen ga je bijvoorbeeld samen sporten en samen koken. Daarvan leer je onder meer:

  • omgaan met leeftijdgenoten
  • sociale vaardigheden
  • omgaan met je eigen mogelijkheden en beperkingen
  • algemene ontwikkeling
  • nieuwe hobbies voor een zinvolle vrijetijdsbesteding
  • vergroten zelfredzaamheid

Betere kans op werk

Jongvolwassenen hebben behoefte aan (h)erkenning. Dat wil Prima Zorg en Welzijn bieden met dagbesteding en arbeidsintegratie. Sommige cliënten hebben hulp nodig bij terugkeer naar de arbeidsmarkt. Vrijwiligerswerk kan dan een tussenstap zijn. Samen met andere organisaties kijken we wat we kunnen doen om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook verzorgen we (taal)cursussen en trainingen waarmee jij jouw kansen op een baan verbetert.

Waar?

Wij bieden dagbesteding voor jongvolwassenen aan in: Breda, Tilburg en Oss. 

 

Meedoen met onze dagbesteding jongvolwassenen?

Om mee te kunnen doen met onze dagbesteding voor jongvolwassenen heb je een indicatie nodig. Als je die krijgt, worden de kosten grotendeels vergoed. Je betaalt dan meestal alleen een eigen bijdrage van €17,50 per maand. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een indicatie? Wij helpen je graag!

Ja, ik wil informatie over dagbesteding jong-volwassenen

 

klopt dat van die 17,50?